Games General Knowledge | Knowledge About All Games | Pak GK Quiz

 




1. From which country did boxing originate?

Ans. Boxing started in Egypt.

2. From which country did polo originate?

Ans. Polo originated in Iran.

3. What is the interval after each round in boxing?

Ans. In boxing, there is one minute after each round.

4. Which country is called the home of cricket?

Ans. England is called the home of cricket.

5. Football is the national sport of which country?

Ans. This game is the national game of Brazil.

6. There are two ways to play football, one is called Sassari and the other is called what

Ans. The other method of playing football is called Rugby.

7. How many years after the Olympic Games are played?

Ans. The Olympics are held four years later.

8. From which country did chess originate?

Ans. Chess first originated in India.

9. In which country was basketball first played?

Ans. in the United States.

10. In which country was squash first played?

Ans. Squash was first played in Britain.

11. How many players does a team have in hockey?

Ans. A hockey team consists of eleven players.

12. How many balls are used in the snooker game?

Ans. Twenty-two balls are used in a snooker game.

13. When was the first World Cup played?

Ans. in 1975.

14. When did Pakistan first win the World Cup?

Ans. in 1992.

15. After how many years has Asian games been played?

Ans. Asian games are played after four years.

16. What was the name of the captain of Pakistan's first cricket team?

Ans. The captain of Pakistan's first cricket team was named Muhammad Saeed.

17. Which country has Shahid Afridi played more matches against?

Ans. Shahid Afridi played more matches against India. Shahid Afridi had played 74 matches against India.

18. Double fault is the term of which game?

Ans. Double fault is the term of Lawn tennis.

19. How many players are there in football and cricket teams?

Ans. There are eleven players in cricket and football.