Pakistan General Knowledge Mcqs for Test Preparation | Pak GK Quiz




1. What was the name of Pakistan's first female pilot?

Ans. Pakistan's first female pilot was named Shukria Khanum.

2. What is the tallest building in Pakistan?

Ans. The tallest building in Pakistan is Habib Bank Plaza and it is located in Karachi.

3. What was the name of the first capital of the Mughal Empire?

Ans. The name of the first capital of the Mughal Empire was Agar.

4. What was the former capital of Pakistan?

Ans. The former capital of Pakistan was Karachi.

5. Which king named the city of Peshawar Peshawar?.

Ans. Peshawar was named by King Akbar.

6. Where is the largest airport in Pakistan?

Ans. The largest airport in Pakistan is in Karachi.

7. What is the name of the building constructed in memory of Allama Iqbal in Lahore?

Ans. The building in memory of Allama Iqbal in Lahore is called Aiwan-e-Iqbal.

8. Which city of Pakistan is called the father of gates?

Ans. Lahore and Multan are the cities of Pakistan that are called the fathers of gates.

9. Who was the first Pakistani to get the award of Nishan Haider?

Ans. Captain Sarwar Shaheed was the first to receive the Nishan Haider Award in Pakistan.

10. What is the name of the road that connects Pakistan and China?

Ans. This road is called the Silk Road.

11. In which area is the largest desert located in Pakistan?

Ans. The largest desert in Pakistan is located in the Thar region.

12. When and where was the slogan of 'Long live Quaid-e-Azam' first used?

Ans. The slogan "Long live Quaid-e-Azam" was first used at a meeting in Patna in 1938.

13. What was the name of the first president of the All India Muslim League?

Ans. The first president of the All India Muslim League was Sir Aga Khan.

14. When did Quaid-e-Azam first join the Muslim League?

Ans. Quaid-e-Azam first joined the Muslim League in 1913.

15. Which Mughal king was very fond of reading?

Ans. Humayun was very fond of reading.