General Knowledge | General Knowledge About A Few Most Famous Countries In The World | Pak GK Quiz



 1. Which is the country where playing cards have been used as currency for many years?

Ans. playing cards have been used as currency for many years in Canada.

2. What is the name of the country Which has the most museums in the world?

Ans. London has the largest number of museums in the world.

3. Which country's schoolchildren are taught to write with both hands?

Ans. Japanese schoolchildren are taught to write with both hands.

4. What is the national emblem of Japan?

Ans. The leaves of the papaya tree.

5. Apart from India and Pakistan, the rupee is the common currency of which three countries?

Ans. The rupee is the common currency of Bhutan, Indonesia, and Sri Lanka.

6. What is the name of the second-most populous country?

Ans. India is the second-most populous country in the world.

7. What is the name of this animal that even a lion is afraid of?

Ans. Penguins an animals that even a lion is afraid of.

8. What is the most widely spoken language in the Islamic world?

Ans. Arabic is the most widely spoken language in the Islamic world.

9. Which government was the first to recognize the People's Republic of China?

Ans. The government of Pakistan was the first to recognize the People's Republic of China.

10. What is the name of the country Which has the most rivers and lakes in the world?

Ans. Russia has the largest number of rivers and lakes in the world.

11. Which planet has the largest day?

Ans. The day of Venus is bigger than the days of all other planets.

12. Which country is called the land of milk and honey?

Ans. Palestine.

13. Where is the largest palace in the world located?

Ans. The largest palace in the world is located in Rome.

14. What city is called the city of markets?

Ans. Cairo is called the city of markets.

15. Which country does not impose any tax on its residents?

Ans. Kuwait country does not impose any tax on its residents.